Новини
Colliers International придобива водеща компания за недвижими имоти

10

Jan

2016

09

Jan

2016

08

Jan

2016

Colliers International придобива водеща компания за недвижими имоти

Детайли относно транзакцията не бяха разкрити

Colliers International Group Inc. компанията за консултантски услуги за имоти, обяви придобиването на Hatton Real Estate Limited (“Hatton”), една от водещите компании за бизнес имоти в Лондон. Това развитие ще допринесе за засилването на позициите на Colliers в сферата на инвестициите и консултантските услуги за офиси в Обединеното Кралство. Детайли относно транзакцията не бяха разкрити.

Основана през 2010 г., Hatton бързо се превърна във водещ консултант за офис площи в “City Fringe” – динамично развиващата се зона на Централен Лондон, нар. още „Технологичният град“. Това е епицентърът на дигиталната икономика в Обединеното Кралство. Hatton предоставя услуги за отдаване под наем на офиси, инвестиции, изграждане на проекти и представляване на наематели на някои от най-иновативните и успешни компании в Обединеното Кралство. Агенцията ще бъде ребрандирана като Colliers International незабавно и ще се премести в нов, по-голям офис през март тази година.

„Като една от най-прогресивните компании за имоти, Colliers продължава да търси възможности за засилване и диверсифициране на бизнеса си на големите пазари, в конкретния случай в Лондон. С този нов иновативно мислещ екип от квалифицирани професионалисти, нашите услуги ще бъдат на още по-високо ниво“, казва Тони Хорел, CEO, Colliers International UK & Ireland. “City Fringe” в момента се счита за една от най- предпочитаните бизнес и жилищни зони, и тук опитът на Hatton ще е изключително полезен за Colliers“.

„Мислейки в перспектива, за нас беше от изключително значение новите ни партньори да приемат корпоративната ни култура и начинът ни на работа“, споделя Шон Симънс, старши партньор в Hatton. „Вярваме, че заедно с екипът от консултанти на Colliers, който е сред най-добрите в Лондон, ще създадем една мощна компания за имоти в Централен Лондон. За нас това е началото на нов и вълнуващ епизод от развитието ни и сме сигурни, че обединявайки нашата култура и опит с глобалната платформа на Colliers, ще допринесем още повече за бизнес успехите на клиентите си“.